Anders durven denken en doen: wereldaidsdag

Door Piet De Bruyn, Liesbeth Homans, Elke Sleurs op 25 november 2014, over deze onderwerpen: Ziekte, Welzijn, Preventie, Holebi's en transgenders, Anders durven denken en doen

Op 1 december, wereldaidsdag, klinkt over heel de wereld een oproep tot solidariteit. Die dag staan we immers stil bij de gevolgen van hiv en aids. Ook de N-VA wil op wereldaidsdag een boodschap van solidariteit laten horen, aldus Vlaams Parlementslid Piet De Bruyn.

Op initiatief van het N-VA Holebinetwerk stuurt de N-VA op wereldaidsdag ruim 1.500 solidariteitsboodschappen de wereld in. Elke afdeling ontvangt een vijftal rode solidariteitslintjes. Het rode lintje is het internationaal aanvaarde symbool voor solidariteit met mensen met hiv of aids. Nog te vaak worden mensen met hiv of aids uitgesloten en gediscrimineerd. Dit zowel bij ons als in het (verre) buitenland. We willen niet blind zijn voor dit onrecht. Daarom steunen we de internationale beweging die op 1 december bijzondere aandacht vraagt voor hiv en aids in de wereld.

We vragen aan onze lokale afdelingsvoorzitters om de rode solidariteitslintjes te verspreiden onder hun bestuursleden. Zo laten we samen meer dan 1.500 keer een boodschap van solidariteit weerklinken.

Deze actie krijgt de expliciete steun van zowel Vlaams viceminister-president en minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans als van federaal staatssecretaris Elke Sleurs.
 

Liesbeth HomansVlaams viceminister-president Liesbeth Homans:

"Ik steun met volle overtuiging deze solidariteitsactie. Ook met mijn beleid bind ik de strijd aan met discriminatie en stereotiepe beeldvorming. Zo maken we werk van gemeenschapsvorming. Dag na dag."

 

Elke SleursStaatssecretaris Elke Sleurs:

"Ik steun dit initiatief met plezier. Ook al denken we niet in hokjes, bijzondere aandacht voor holebi’s en transgenders blijft ook bij ons nog nodig. Het N-VA Holebinetwerk brengt mensen samen om hier met een open kijk over na te denken. Op die manier maken we werk van een inclusieve samenleving."
 

Meer info over wereldaidsdag kan je onder meer vinden op de webpagina van sensoa.

Heb je een vraag voor het N-VA Holebinetwerk? Met een berichtje aan holebi [at] n-va.be komt je vraag meteen bij de juiste personen terecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is