Burgemeester nodigt 'pooiersvereniging' uit voor gesprek

Door Elke Sleurs op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Gelijke kansen, Gent, Welzijn en gezondheid
Prostitutie

Sinds kort is onze stad, en meer specifiek de door overlast en criminaliteit fel geplaagde Zuidbuurt, een vereniging rijker: de vzw Glastra. De vzw verenigt naar eigen zeggen sekswerkers, handelaars en bewoners in de prostitutiebuurt onder het motto 'Buurt van plezier, maar respect voor mensen'. Maar volgens buurtbewoners gaat het gewoon om een belangenvereniging van pooiers.

Elke Sleurs vroeg burgemeester Termont wat hij vindt van de nieuwe vzw. En jawel, Termont ziet geen graten in het nieuwe initiatief: hij wil er mee overleggen en hij zal ze weldra op het stadhuis uitnodigen... Bizar, want de vzw Zuidbuurt, die al jaren vraagt om oplossingen voor de wijk, heeft de burgervader in geen maanden nog gezien.

Elke is bezorgd om deze gang van zaken: "Misschien kan bemiddeling tussen beide groepen iets opleveren. Maar ik ben toch vooral ongerust: als slogan 'buurt van plezier' kiezen terwijl heel wat van die sekswerkers geëxploiteerd worden door criminelen, is toch behoorlijk cynisch en getuigt van weinig empathie." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is