Burgers krijgen inspraak in toekomst E17-viaduct

Door Elke Sleurs op 13 december 2019, over deze onderwerpen: Gent

(De Gentenaar, 13/12/2019, p. 2). Burgers krijgen dan toch hun zeg over de toekomst van het E17-viaduct. Een grote actiegroep wil de brug compleet afbreken én vraagt een masterplan voor alle snelwegen in de regio.

“Alle stakeholders worden gecontacteerd om deel te nemen aan het participatietraject” In oktober schreven niet minder dan tien Gentse bewonersgroepen en natuurverenigingen een open brief aan de Vlaamse regering met de vraag om een masterplan voor alle snelwegen in de regio. Dat heeft al minstens deels geloond, want er komt een participatietraject rond de toekomst van het 'brokkelviaduct' in Gentbrugge en de ruimere regio. Dat heeft bevoegd Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) geantwoord aan Vlaams Parlementslid Elke Sleurs (N-VA). “Alle stakeholders zullen worden gecontacteerd om actief deel te nemen”, klinkt het.

“Goed nieuws”, zegt Griet Cnudde van Ademruimte, de naam waaronder de actiegroepen zich verenigen. “Er is een globale mobiliteitsvisie nodig om een einde te maken aan het fijn stof en de voortdurende geluidsoverlast die onze gezondheid schaden.”

Toch wringt het. Want momenteel zijn er enkel plannen om het viaduct in 2020 en 2021 te renoveren. Wat daarna met de 'brokkelbrug' gebeurt, is koffiedik kijken. Vlaanderen wil het viaduct vervangen door een 'duurzaam alternatief' en stelt daarvoor binnenkort een studiebureau aan.

Over ander snelwegen wordt in de overheidsopdracht niet gesproken. “Wij blijven pleiten  voor een langetermijnvisie voor alle autosnelwegen”, zegt Cnudde. (tsa) 

Voor de volledige vraag en het antwoord verwijs ik u graag door naar deze link: http://docs.vlaamsparlement.be/pfile?id=1500675

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is