Elke Sleurs (N-VA) volgt Tony Van Parys op.

Door Elke Sleurs op 10 juli 2012, over deze onderwerpen: Gent

GENT - CD&V-gemeenteraadslid Tony Van Parys heeft ontslag genomen uit de Gentse gemeenteraad.  Elke Sleurs (N-VA) volgt hem op. Van Parys moest ontslag nemen omdat hij benoemd is in de Hoge Raad voor Justitie.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kwam de CD&V in kartel op met de N-VA. Ze haalden acht zetels, waarvan zeven voor de CD&V en een voor N-VA. De eerste opvolger voor Tony Van Parys is Elke Sleurs.

Verrast

‘Ik wist dat ik de eerste opvolger was, maar dit verrast me een beetje. Ik wist niet dat Tony Van Parys ontslag moest nemen door zijn benoeming bij de Hoge Raad voor Justitie. Er was al eens sprake van dat een ziek CD&V-gemeenteraadslid zou opstappen. Dat is toen niet gebeurd. En ja, ik ga zitting nemen in de gemeenteraad.’

Elke Sleurs is gynaecoloog en werkt in het UZ Gent. In 2010 werd ze verkozen als senator. Ze staat op de tweede plaats op de lijst van N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Is dat allemaal te combineren? ‘Beslist. En ik ben zinnens hard te werken’, zegt ze.

Helga Stevens was meer dan vijf jaar het enige N-VA-lid. Met Sleurs erbij ontstaat er een fractie met drie vrouwen, want oud-CD&V’ster Isabelle De Clercq stapte van LDD over naar N-VA. ‘Een drievrouwsfractie en met veel ervaring. We zullen daar gebruik van maken’, zegt ze.

Pijnlijk

Paul Goossens, fractieleider van CD&V, zegt dat hij de situatie van zowel Tony Van Parys, als Elke Sleurs begrijpt. ‘Dit is het gevolg van in kartel opkomen. Indien dit twee jaar geleden zou zijn gebeurd, zou dat pijnlijk zijn geweest. Nu zitten we in de laatste maanden van de legislatuur, waarin geen beslissingen meer worden genomen.’

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is