Gratis taxivoucher voor wie niet tot bij vaccinatiecentrum geraakt

Door Elke Sleurs op 3 maart 2021, over deze onderwerpen: Gent, Welzijn en gezondheid

(Afbeelding © Wannes Nimmegeers). Iedereen die wil gevaccineerd worden, moet koste wat het kost tot bij Flanders Expo geraken. Parkeren daar is sowieso gratis, maar wie niet met de auto kan komen en geen netwerk heeft, kan zelfs een taxi laten komen.

Elke Sleurs wilde weten hoe minder mobiele mensen uit pakweg Sint-Kruis-Winkel tot bij het vaccinatiecentrum in Flanders Expo zullen geraken, als ze niet over een auto beschikken. Mobiliteitsschepen Watteeuw benadrukt dat de toegankelijkheid van het centrum een topprioriteit is. "De parking is gratis voor wie zijn vaccinatie-uitnodiging bij heeft, er zijn extra fietsenstallingen, de tram stopt vlakbij. Ter plaatse zijn rolstoelen en stewards beschikbaar. Wie minder mobiel is, kan beroep doen op de erkende vrijwilligers voor rolstoelvervoer, wie recht heeft op taxicheques kan zelfs een taxivoucher aanvragen. Alles kan geregeld worden via het centraal aanspreekpunt (09/210. 10. 44) of via de gekende organisaties waar men reeds lid van is, zoals de dienstencentra of de mutualiteiten."

Bron: Het Laatste Nieuws van 2 maart 2021, via https://www.hln.be/gent/gratis-taxivoucher-voor-wie-niet-tot-bij-vaccina...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is