Oplossing in de maak voor 13 ‘zwarte punten’ op Gentse gewestwegen, nog 15 te gaan

Door Elke Sleurs op 14 augustus 2020, over deze onderwerpen: Gent

(Afbeelding: HNB). Gent - Voor 13 van de 28 ‘zwarte punten’ op de gewestwegen in Gent zijn oplossingen in de maak. De andere vijftien worden nog onderzocht, staan ‘on hold’ of zijn voorlopig niet op te lossen. Dat blijkt uit informatie die Elke Sleurs (N-VA) opvroeg in het Vlaams Parlement.

De Dampoort, het kruispunt aan de Kortrijksepoort en de Charles de Kerchovelaan, de Sint-Lievenspoort, de Antoon Catriestraat in Drongen, het kruispunt van de Rooigemlaan en de Bevrijdingslaan… Het zijn allemaal kruispunten die op de zwarte lijst staan van de gewestwegen in Gent.

Het gaat om de gewestwegen met het hoogste aantal ongevallen en/of files. 28 punten staan er zo in totaal op. Voor dertien daarvan zijn er momenteel werken bezig of gepland. Dat blijkt een stand van zaken die Sleurs had opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Drie van de zwarte punten in Gent staan ‘on hold’, voor nog eens drie is ‘geen passende oplossing gevonden’, klinkt het. Voor negen van de zwarte punten wordt een oplossing nog onderzocht. Het gaat onder meer over de Tolhuisbrug, tussen het Neuzeplein en de Nieuwevaart, en de Baarledorpstraat, de centrale steenweg door Baarle-Drongen.

De stand van zaken gaat enkel over de gewestwegen. Drukke wegen zoals de R4 en de R40, maar ook steenwegen zoals de Antwerpsesteenweg en de N60 worden beheerd door het Vlaamse Gewest en niet door de Stad Gent.

Bron: Het Nieuwsblad van 14/08/2020, Bert Staes

Voor de volledige vraag en het antwoord van de minister, zie ook http://docs.vlaamsparlement.be/pfile?id=1586200

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is