Gentse daklozenopvang verhuist naar Institut Moderne in Fabiolalaan

Door Elke Sleurs op 3 juni 2014, over deze onderwerpen: Gent

OCMW-voorzitter Rudy Coddens gaf de uitleg mee in een vraag van gemeenteraadslid Elke Sleurs (N-VA). Die vroeg een evaluatie van afgelopen winter in de nachtopvang. Coddens stelde niet veel verschil met andere jaren vast. ‘We telden in de nachtopvang tussen 200 en 300 overnachtingen per maand. Wel lag de bezettingsgraad dit jaar iets hoger, op 91 procent van de capaciteit’, antwoordde Coddens.

Coddens (SP.A) wil de bijkomende nachtopvang voor daklozen in de winter onderbrengen in het voormalige Institut Moderne in de Koningin Fabiolalaan. 'Die site maakt deel uit van Jan Palfijn, maar komt na de zomer leeg te staan. Er is een principieel akkoord.'

Gent stelde de voorbije jaren tijdens de winterperiode extra nachtopvang in in leegstaande gebouwen in de Academiestraat. Maar omdat die gebouwen binnenkort verbouwd worden, moest de nachtopvang op zoek naar een andere locatie. Dat wordt het voormalige Institut Moderne, een beschermd gebouw dat lange tijd door het Jan Palfijnziekenhuis gebruikt werd.

uit Het Nieuwsblad, 3 juni 2014

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is