Overdreven voorwaarden voor parkeerplaats handicap

Door Elke Sleurs op 30 november 2015, over deze onderwerpen: Gent, Personen met een beperking
Rolstoel

Personen met een handicap kunnen de stad vragen om in de straat waar ze wonen een parkeerplaats te voorzien voorbehouden voor mensen met een handicap. De voorwaarden daarvoor zijn bepaald in een ministeriële omzendbrief. Belangrijkste punt daarin = recht hebben op een speciale parkeerkaart voor personen met een handicap, wat op zich aan strikte criteria onderworpen is.

Maar de stad Gent acht het nodig om zelf ook nog eens bijkomende criteria op te leggen én om zelf ook nog eens een eigen onderzoek naar de invaliditeit te voeren. En dit terwijl personen met een handicap al meer dan genoeg geconfronteerd worden met papiermolens om hun beperking voor de zoveelste keer te bewijzen. Bovendien heeft de stad het kennelijk niet nodig gevonden om die bijkomende voorwaarden op te nemen in een reglement: nee, men voert die gewoon zonder boe of bah in via een berichtje op de website van het Mobiliteitsbedrijf.

Voor Elke Sleurs kan dit niet: "Ofwel neemt men gewoon de voorwaarden uit de ministeriële omzendbrief over, ofwel maakt men zo snel mogelijk werk van een duidelijk reglement. En wat mij betreft moet dat zo weinig mogelijk rompslomp met zich meebrengen voor de mensen in kwestie." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is