Portret Elke Sleurs (Knack)

Door Elke Sleurs op 10 oktober 2014, over deze onderwerpen: Armoedebestrijding, Gelijke kansen, Personen met een beperking, Fiscale fraudebestrijding, Wetenschapsbeleid, Gezondheidszorg en welzijn, Samenleving en ethische dossiers

Elke Sleurs (N-VA) is de nieuwe staatssecretaris voor Fraudebestrijding, Armoedebestrijding en Wetenschapsbeleid in de regering Michel I. Lees hier haar portret.

Elke Sleurs (46) is voor het grote publiek wellicht de minst bekende naam onder de N-VA-ministers. Sinds de verkiezingen ze in het Vlaams parlement en in de hervormde Senaat.

Sleurs maakte naam als voorzitster van de commissie Sociale Zaken van de Senaat. Met haar collega van de commissie Justitie Alain Courtois (MR) zat ze de commissie voor die de euthanasiewet wilde uitbreiden. Daarnaast werkte ze voor N-VA ook de visie op euthanasie uit. Het was Sleurs die als N-VA-senatrice een compromis uitwerkte zodat ook wilsbekwame minderjarigen recht hebben op euthanasie.

Haar amendement kreeg een wisselmeerderheid van socialisten, liberalen en N-VA, tot groot ongenoegen van de christendemocraten. De 46-jarige Sleurs maakte haar debuut in de nationale politiek bij de Senaatsverkiezingen van 2010. Maar in haar studentenjaren was ze reeds actief bij VUJO, de Volksuniejongeren. In 2007 zat ze even in de OCMW-raad van Gent en in 2012 volgde ze Tony Van Parys op als gemeenteraadslid. Elke Sleurs studeerde af als gynaecologe en werkte in het UZ van de VUB en het AZ Sint-Lucas in Gent.
(Belga / JH)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is