Sleurs laat financiële en fiscale structuur van taxidienst Uber onderzoeken

Door Elke Sleurs op 16 december 2014, over deze onderwerpen: Fiscale fraudebestrijding

Staatssecretaris voor de Strijd tegen Fiscale Fraude Elke Sleurs (N-VA) laat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) de financiële en fiscale structuur van taxidienst Uber onderzoeken. Mocht het bedrijf zich schuldig maken aan fraude, dan riskeren zowel Uber als de betrokken chauffeurs een vervolging, waarschuwt de staatssecretaris.

De komst van taxi-app Uber naar Brussel heeft al heel wat stof doen opwaaien. Uber is een Amerikaans bedrijf dat via een app-systeem voor smartphones autodiensten met chauffeur in tientallen landen aanbiedt. Volgens de taxisector, die al naar de rechter stapte, bezondigt het bedrijf zich aan oneerlijke concurrentie. Ook Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) diende vorige week een klacht in tegen Uber.

"Als Uber bereid is binnen een wettelijk kader te werken, kan het gerust samen met de taxisector actief zijn", zegt staatssecretaris Sleurs. Ze vindt het logisch dat dit wettelijk kader voor deze nieuwe technologie nog niet is uitgewerkt.

"Intussen moet Uber zich aan de bestaande regelgeving houden, ook fiscaal. Als er aanwijzingen zijn dat Uber zich schuldig maakt aan fiscale inbreuken of die faciliteert, zullen we dit nauwgezet onderzoeken en bestraffen", kondigt Sleurs aan. Ze ontmoet morgen haar collega van Sociale Fraudebestrijding Bart Tommelein (Open VLD) voor verder overleg.

(Bron: deredactie.be)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is