Ik vaccineer mij. U toch ook?

Door Elke Sleurs op 22 oktober 2018, over deze onderwerpen: Welzijn en gezondheid

“Zorgverstrekkers op spoeddiensten laten zich niet gemakkelijk vaccineren tegen griep.” Met deze verontrustende vaststelling hebben wij in het Vlaams Parlement van gedachten gewisseld over het nut van griepvaccinatie voor gezondheidszorgpersoneel.

Diverse drogredenen worden aangehaald om zich niet te laten vaccineren: “ik loop geen risico”, “ik heb schrik dat ik dan pas de griep krijg” en “die griepspuit haalt toch niets uit”.

Vaccinatie als zorgverstrekker is nochtans een absolute noodzakelijkheid. Niet alleen om zichzelf te beschermen maar ook de omgeving. Als arts heb ik dat altijd gedaan. En nog steeds.

Daarom is aan de minister gevraagd om een actieve campagne voor zorgverstrekkers te starten. Als maatregel wil ik dat deze doelgroep zich effectief vaccineert. Want “als zelfs het personeel in de gezondheidssector geen griepprik laat zetten, waarom moet ik dat dan wel doen?” is de verkeerde boodschap.

Om die verkeerde perceptie weg te werken, is het noodzakelijk dat zorgverstrekkers zich laten vaccineren tegen de griep. Maar ook om mensen te motiveren en te overtuigen om het ook te doen. Dat is een win-win voor mens en maatschappij.

Voor het volledige verslag van deze vraag en antwoord vindt u op https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1276385...

Vanwege Elke Sleurs,

N-VA Vlaams Parlementslid

 

https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/beroepsnieuws/ldquo-meer-inzetten-op-vaccinatiecampagnes-bij-zorgverstrekkers-rdquo.html#.W9Dfl-SeDTs.twitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is