Peiling gemeenteraadsverkiezingen 2018: Alles ligt nog open

Door Elke Sleurs op 30 maart 2017, over deze onderwerpen: Gent
Artikel Peiling

De gemeenteraadsverkiezingen in 2018 worden de spannendste sinds 2002. Met het wegvallen van Daniël Termont als superstemmentrekker en drie nieuwe lijsttrekkers is alles mogelijk. Dat bewijst ook de peiling van Het Laatste Nieuws en VTM. Meer van hetzelfde (sp.a-Groen-Open Vld) is mogelijk, maar een coalitie N-VA-Open Vld-CD&V of zelfs sp.a-Groen-CD&V kan ook. Lees meer bij Het Laatste Nieuws ...

 

Reactie van Elke op deze peiling:

In deze peiling blijven wij even groot als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Wij blijven quasi gelijk met een lichte stijging. Dit is voor ons een goed resultaat. Er is een turbulente en moeilijke periode geweest maar daar hebben we als partij blijkbaar geen grote electorale schade door opgelopen. Het kartel Sp-a/Groen duidelijk wel.

De echte campagne moet nog beginnen, de prijzen worden aan de meet verdeeld. We zitten nu in een goede uitgangspositie om het komende anderhalf jaar hard te werken om nog meer Gentenaars te overtuigen van ons project. Ik heb er het volste vertrouwen in want Gent heeft nood aan verandering. Dat heeft het recente verleden hier echt wel bewezen. Te lang aan de macht zijn is écht ongezond. En laten we duidelijk zijn: de N-VA is in Gent de enige weg naar een andere aanpak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is